Dag 4

 
 
Torsdag.
 
Denna dag blev en dag på temat EU. Alla klasser skulle besöka EU-parlamentet och Parlamentarium på eftermiddagen, men på förmiddagen fick vi dela på oss. Medan NA11 fick en ledig morgon inne i Bryssel, fick SA11 och EK11 ta sig till EU:s kommission. ES11 gick på konstmuseum.
 
 
Något som stressade oss var trafiken i Bryssel. Eftersom det är en storstad var det mycket köande och svårt att ta sig fram på vägen. Därför blev vi lite försenade till våra destinationer. På kommissionen väntade en "lektion" i vad kommissionen gör för något. Bra att lära sig mer om detta för oss samhällare och ekonomer!
 
Senare besökte vi alla Parlamentarium, som var ett slags museum för EU. Man fick gå runt själv och läsa och lyssna. Vi kom också till EU-parlamentet där vi fick veta mer om hur EU styrs och så vidare.
 
 
Även idag fick vi fri tid i Bryssel. Vi fick passa på att njuta av staden det sista då vi imorgon vid 7.00 lämnar den. Då ska vi försöka köra ut från de lite krångliga vägarna vid hotellet, mot Amsterdam i Nederländerna! En resa som tar ca 4 timmar. Eftersom vi får gå upp vid ca 6.00 för frukost är vi glada att vi kan sova på bussen senare. Vi är också glada att få komma till ett nytt hotell, då vi behöver mer yta för att kunna fortsätta vara snälla mot varandra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0